Koren

Avondmaal

avondmaalHet Heilig Avondmaal of Maaltijd van de Heer is een verwijzing naar "het Laatste Avondmaal" van Jezus en zijn volgelingen. Zo willen we hem gedenken opdat we zijn boodschap van liefde, vergeving en verdraagzaamheid niet vergeten maar doen.
Bij de viering van het Heilig Avondmaal delen we brood en wijn. Ieder neemt een stukje brood en een slokje wijn. Brood en wijn zijn symbolen van het leven en de levenskracht van Jezus Christus. We gedenken dat God aanwezig is in de gewone stoffelijke dingen.
We vieren in onze gemeente het Heilig Avondmaal vijf keer per jaar in een kerkdienst.

Omdat het drinken van wijn voor sommige mensen schadelijk kan zijn, gebruiken wij in de vieringen druivensap. Kinderen zijn bij deze viering natuurlijk ook van harte welkom.

In de agenda kun je zien wanneer de volgende Avondmaalsviering is.

Dopen

dopen0Van oudsher werden volwassenen gedoopt. Daarover lezen we in de Bijbel. Volwassenen kregen onderwijs in de betekenis van Jezus dood en opstanding. Door je te laten dopen ga je als het ware kopje onder  om daarna toch weer boven te komen. Daarmee volg je symbolisch Jezus in zijn dood en opstanding. Je mag opnieuw beginnen.
Als baby's en kleine kinderen gedoopt worden, verschuift de betekenis. Er is dan nog geen sprake van een bewust volgen van Jezus. De ouders drukken hun dankbaarheid aan God uit als ze hun kind laten dopen. Of ze zien het als een zegen voor het kind. Ook willen ze hierdoor hun kind in de kring van de gemeente brengen.
In onze gemeente dopen we baby's, kleine kinderen en ook volwassenen.
Als je zelf gedoopt wilt worden of als je je kind wilt laten dopen, neem dan contact op met een van de predikanten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Belijdenis

belijdenisGeloven is een levensweg. Wat je gelooft ontwikkelt zich elke dag. Wie belijdenis doet, verbindt zich aan het evangelie en de kerkelijke gemeente.  Dat wil zeggen dat je een bepaalde levensweg kiest, een levensoriëntatie die je een houvast geeft in wat je in het leven ondervindt. Geloof helpt je ook om te kiezen tussen wat goed is om te doen en wat niet goed is om te doen. Als je belijdenis doet, versterk je daarmee je eigen geloof en zeg je ook 'ja' tegen een groep mensen die samen met jou dezelfde weg wil gaan. Met elkaar deel je de levensoriëntatie en je verdiept je erin.
Voordat iemand belijdenis doet, vindt er een serie gesprekken plaats met een predikant en samen met andere leden van de gemeente die (misschien) ook belijdenis willen doen. In die gesprekken kan je ontdekken hoe je zelf in het leven staat. En in de gesprekken kan je ontdekken of de manier waarop onze gemeente het geloof vorm en inhoud geeft, bij jou past.
"Belijdenis doen" vindt plaats in een kerkdienst, meestal op Pinksteren. Je kunt in de dienst vertellen hoe je tot die stap bent gekomen. De gemeenteleden zeggen in die dienst ook 'ja' tegen jou.
Wil je meer weten over belijdenis doen, neem dan contact op met een van de predikanten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kerk op schoot

kindopschootSprankelende, belevingsgerichte vieringen voor kinderen van 0 tot 4 jaar, dat is Kerk op Schoot. Tijdens deze bijeenkomsten beleven baby’s, peuters én hun (groot)ouders/verzorgers een bijbelverhaal met alle zintuigen. De viering vindt plaats in het koor van de Grote Kerk. We zitten dan allemaal in een grote kring en beleven dan de ‘Kerk op schoot viering’. Na het vieren, dat een half uur duurt, is er ruimte voor creativiteit. Voor de ouders, grootouders is er koffie/thee. Voor de kinderen limonade en wat lekkers.
Er worden ieder jaar drie ‘Kerk op schoot’ vieringen georganiseerd. Aanvang 16.00 uur.

Overstapviering

overstapIn onze gemeente krijgen de kinderen die in de groepen 7 en 8 van de basisschool zitten uitleg over het geloof en beleven ze het samenzijn als gemeente. Dat gebeurt in de kinderkerk op zondagochtend samen met alle kinderen en op maandagavond in de basiscatechese speciaal voor hen.
Als ze naar de middelbare school gaan, stappen ze ook in de kerk over van het kinderwerk naar het jeugdwerk van The Meeting. Dat doen ze in een feestelijke viering waaraan ze zelf actief meedoen.
In deze overstapviering krijgen zij van de predikant een zegen mee voor hun verdere levensweg.

ANBI gegevens

 anbi logo

 

       Kerk

 

 anbi logo

 

       Diaconie

 

Image

Veilige kerk

Onze gemeente wil een veilige kerk zijn en is aangesloten bij een team van vertrouwenspersonen.
Het team is een samenwerkingsver-band van 12 gemeenten in onze regio waar u misbruik en grensover-schrijdend gedrag kunt melden.
Het team is bereikbaar op het mailadres: vertrouwenspersoon@ringelst.nl .

Op een melding wordt vanuit het team binnen twee dagen gereageerd.

Kopij website

Stuur kopij voor de website naar
webmaster@pg-elst.nl
kopij

Feedback

   Deze site is er voor u ! 
   Heeft u hierover op- of aanmerkingen of een waardering, laat het ons weten via
deze link 

Jes Spoelstra, Rob Coenen, Annet Postma, Kees van Nes

Free Joomla! templates by AgeThemes