Activiteiten

Activiteiten

ActiviteitenIn de gemeente worden veel activiteiten georganiseerd. Ze vinden plaats in het kerkgebouw of in De Ruimte. De Ruimte ligt links van de kerk, het is dé plek voor de gemeente voor ontmoeting, gesprek, beleving en de jeugd. Er is altijd koffie en thee beschikbaar. 

Hieronder een opsomming in alfabetische volgorde van de diverse activiteiten met plaats, tijdstip en datum. Kijk altijd in de agenda voor de meest actuele informatie.

 

Ademviering

Eerste zondag van de maand, Grote kerk, 19.00-19.45, informatie: Dick Snijders

De ademviering is een wat langer liturgisch avondgebed, geïnspireerd door verschillende tradities van christelijke wijsheid. Alles in deze viering heeft een meditatief karakter. Centraal in de viering is een stiltemoment van twaalf minuten.

 

Christelijke meditatie

Elke 2e en 4e maandag van de maand, Grote Kerk, 20.00-21.15, informatie: Els Meulbroek

Meditatief leven is aandacht in stilte. Het vergt oefening om er gewoon te kunnen zijn, om niets te doen en niets te zeggen. We kunnen onze geest trainen op dezelfde manier zoals we ons lichaam kunnen trainen. Trek warme kleding aan als je denkt dat het te koud zal zijn.

 

Creatuur

Elke woensdag, De Ruimte, 09.30-12.00, informatie: Mien Floors of Bertie Weernekers

Houdt u van tekenen, schilderen, borduren, naaien, kaarten maken, of heeft u een andere hobby en wilt u dat gezellig doen met anderen? Op elke woensdagochtend is er de gelegenheid om uw hobby ‘mee te nemen’ naar De Ruimte. Om 10.00 uur drinken we gezellig koffie of thee met elkaar.

Dagkoor De Ruimte

Elke dinsdag, De Ruimte, 13.00-15.00, informatie: Herman Schimmel

Dagkoor De Ruimte is een koor zonder pretenties. Gewoon lekker zingen met elkaar. Liederen die bekend zijn maar ook liederen die minder of onbekend zijn. Niet met de bedoeling daarmee op te treden. Dat zou kunnen maar is geen doel. De wekelijkse ontmoeting is een wezenlijk onderdeel.

Eten en Ontmoeten

Elke donderdag, De Ruimte,17.30-19.30, informatie: Marja de Leeuwerk

Samen eten is gezellig. Elke donderdag is er gelegenheid om mee te eten in De Ruimte. Aanmelden kan telkens tot woensdag 12.00 uur vooraf aan de maaltijd bij het kerkelijk bureau. Iedereen is welkom: stellen, gezinnen met kinderen en alleenstaanden. Voor de kosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Films die je raken

Vierde woensdag van de maanden september tot en met maart, De Ruimte, 20.00-21.30, informatie: Jeroen Jeroense

Elk seizoen draaien we een aantal films die je op een inspirerende manier aan het denken zetten of ontroeren en verwonderen. Er komt een breed scala aan bod, drama, humor, politiek, wetenschap, maar altijd met een boodschap. Na afloop praten we na en ervaren we vaak weer nieuwe gezichtspunten.

Gesprekskring ‘Wat geloven we nu eigenlijk?’

Derde donderdag van de maanden januari, februari, maart, De Ruimte, 20.00-21.30, informatie Dick Snijders

Elk woord van deze vraag kan al aanleiding zijn tot een heel gesprek. We zijn meer een zoekende gemeente dan dat we antwoorden hebben. Toch zijn ook antwoorden nodig om helderheid te creëren voor onszelf. In deze kring spreken we met elkaar van hart tot hart.

Kunst in de Grote Kerk

Eerste zaterdag van de maand, Grote Kerk, 13.30-16.30, informatie: Aukje Spoelstra

Kunst geeft kleur aan het leven en aan onze verbondenheid met God. Het is daarom ook een onderdeel van onze kerk. In de Grote Kerk zijn regelmatig tijdelijke exposities van beeldende kunstenaars te bezoeken. De kunstcommissie is verantwoordelijk voor de selectie van de kunstwerken voor de exposities.

Leeskring ‘Lectori Salutem’

De Ruimte, 20.00-21.30, 22 of 25 januari en 22 of 25 april,  informatie: Aukje Spoelstra

Een boek lezen kan heerlijk ontspannend zijn, even wegdromen. Maar soms ‘doen’ boeken je meer. Je raakt betrokken in het verhaal. Van pure fictie kunnen boeken zo worden tot een deel van je eigen realiteit. Interessant om daar met andere lezers over in gesprek te raken.

 

Morgengebed

Elke werkdag, Grote Kerk, 09.00-09.15, informatie: Henk Minnema

Elke werkdag is er een kort liturgisch morgengebed. Aan de hand van een eenvoudige liturgie zingen we een lied, lezen we een bijbeltekst, zijn enkele minuten stil en bidden we het ‘Onze Vader’.

Ieder kan daar naar vrije keuze aan deelnemen; een enkele keer, af en toe of regelmatig.

Orgelconcerten

Eerste zondag in juli tot en met november en Tweede Kerstdag, Grote Kerk, 12.00-13.00, informatie Peter de Leeuwerk.

In de Grote Kerk in Elst bevinden zich twee orgels, het neobarokke Van Leeuwen-orgel en het romantische Walker-orgel. De orgelcommissie organiseert in de zomer-en herfstmaanden orgelconcerten. Soms met onze eigen organisten, maar ook met mucisi van buiten de gemeente. Op Tweede kerstdag is de jaarlijkse afsluiting van de orgelserie.

Poëziemiddag

Derde maandag van de maand, De Ruimte, 15.00-16.30, informatie: Joleen Kruijt of Jeroen Jeroense

Poëzie probeert het onuitsprekelijke tussen de regels door weer te geven. Een gedicht brengt vaak beter onder woorden wat we voelen of ervaren dan een zakelijk geschreven verhandeling. Daarom zijn ook veel gedeelten uit de bijbel puur poëzie.  We lezen in een kleine groep een gedicht dat mensen raakt.

Ruimtewandeling

Eerste vrijdag van de maand, De Ruimte, 13.00, informatie: Feike Vlas

Heerlijk om samen al wandelend te genieten van een landschap. Ruik de bloemen van het veld en hoor de vogels in de lucht kwetteren. Al wandelend leer je elkaar beter kennen en is er ruimte voor gesprek. Na de wandeling is er koffie of thee in De Ruimte.

Ruimtefietsen

Vierde zaterdag van de maand april, mei, juni, De Ruimte, 09.00-12.00, informatie: Leo van Strien

Spring op je stalen ros en rij een rondje van ongeveer 50 km mee. Telkens een ander rondje voor de afwisseling en een ander maatje om mee te praten. Gezond van lijf en leden voor een gezonde geest.

Spelletjesmiddag

Eerste en derde maandag van de maand, De Ruimte, 14.30-16.00, informatie: Els den Daas of Joke Crajé

Aan de stamtafel doen we samen spelletjes. Er zijn al veel spelletjes aanwezig, maar je kunt altijd nog een eigen spel meenemen. Sluit je gezellig aan bij een spel met anderen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Stamtafel Actueel

Elke vrijdag, De Ruimte, 10.00-11.00, informatie: Jeroen Jeroense

Midden in De Ruimte staat een uitnodigende stamtafel. Omringd door vrolijk roodgekleurde stoelen kan daar koffie en thee genoten worden. Een uitstekende plek voor ontmoeting. Verhalen worden snel aan de stamtafel verteld en gedeeld. Onder leiding van ds. Jeroen Jeroense komt een actueel item aan de orde.

Theologisch café

Tweede woensdag van de maand januari, februari, maart, De Ruimte, 20.00-21.30, informatie: Jeroen Jeroense

Het theologisch café is open voor inspirerende gesprekken. In een informele setting spreken we over theologische vragen. De afgelopen jaren is er een vrolijke oecumenische mix ontstaan van cafébezoekers. Tijdens de pauze wordt er een heus kloosterbier geschonken. Dit seizoen is het thema: ‘God is op reis gegaan’.

 

ANBI gegevens

 anbi logo

 Kerk

 anbi logo

 Diaconie

Image

Veilige kerk

Onze gemeente wil een veilige kerk zijn en is aangesloten bij een team van vertrouwenspersonen.
Het team is een samenwerkingsver-band van 12 gemeenten in onze regio waar u misbruik en grensover-schrijdend gedrag kunt melden.
Het team is bereikbaar op het mailadres: vertrouwenspersoon@ringelst.nl .

Op een melding wordt vanuit het team binnen twee dagen gereageerd.

Kopij website

Stuur kopij voor de website naar
webmaster@pg-elst.nl
kopij

Feedback

   Deze site is er voor u ! 
   Heeft u hierover op- of aanmerkingen of een waardering, laat het ons weten via
deze link 

Jes Spoelstra, Rob Coenen, Annet Postma, Kees van Nes

Free Joomla! templates by AgeThemes