Nieuws

Diaconale collecte April

Norma-with-students-lg.jpgDiaconale Collecte April
Stichting Dorcas : Albanië

We steunen als kerk al jaren de stichting Dorcas. Dorcas is een christelijke organisatie voor nood- hulp en internationale samenwerking. Zij investeren in duurzame verandering in het leven van mensen die achtergesteld worden.
In Albanië heeft Dorcas in het bijzonder oog voor ouderen, werkloze jongeren en mensen uit de Romagemeenschap.Er worden netwerken voor ouderen opgezet door kerken,vrijwilligers, scholen en bedrijven.

HAN studenten in de kerk

Een_tegen-eenzaamheid-3.jpgDe HAN heeft gevraagd of studenten van de opleidingen sociale en zorggebieden een stage project in de protestantse gemeente Elst kunnen doen in de periode eind maart tot en met begin juni 2024. We hebben besloten daar ja tegen te zeggen en zien een kans om hierin aan te sluiten bij het thema ‘Eenzaamheid’. Hoewel de Diaconie de thema’s Armoede, Eenzaamheid en Vluchte- lingen heeft gekozen is Eenzaamheid bij uitstek een thema waar het CPO zich verbonden mee voelt. Om die reden werken we in dit project samen met de PVD, het Rouw café en het Jeugdwerk. In het project onderscheiden we drie sub thema’s, te weten: eenzaamheid onder senioren, eenzaamheid en rouw en eenzaamheid onder jongeren. Lisette Brandsma en Evert van den Brink zullen dit stage project in nauwe samenwerking begeleiden.

Namens CPO en JJW
Lisette en Evert

PVD (Protestantse Vrijwilligers Dienst) organiseert een High Tea

HighTea.jpgDe gezellige High Tea voor gemeenteleden van 75 jaar en ouder komt dichterbij!
Inmiddels is dankzij vele gulle gevers een prachtig servies samengesteld van Engelse kop en schotels, die we voortaan kunnen gebruiken. Want de PVD wil van de High Tea een traditie maken!
De vrijwillig(st)ers van de PVD, die doorgaans namens PG-Elst bezoekjes aan oudere gemeente- leden brengen, zullen nu de keuken induiken om allerlei lekkere zoete en hartige lekkernijen te maken.
De High Tea wordt gehouden op woensdagmiddag 24 april, van 14.00 – 16.00 uur in De Ruimte. Belangstellenden kunnen zich tot 22 april opgeven bij Gea Dijkstra. Mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan ook. Indien gewenst, kan vervoer geregeld worden. Van harte welkom! Namens de PVD,

Gea Dijkstra

De ZWO commissie zoekt nieuwe leden

zwo.jpgDe ZWO commissie werkt mee aan vier kerkdiensten per jaar en deze worden samen met de predikant voorbereid. Daarnaast adviseren wij de Diaconie over welke projecten de Diaconie zou kunnen ondersteunen met een gift vanuit Elst. Deze projecten volgen wij ook, wij vragen verslaglegging op en nemen de financiële verantwoording door. Tijdens de kerkdiensten waaraan wij meewerken, vragen wij extra aandacht voor deze projecten.
De ZWO commissie doet regelmatig verslag van haar werkzaamheden in het kerkblad Onderweg en wij vergaderen ongeveer 6 keer per jaar.
Als u geïnteresseerd bent, en een keer een vergadering wil bezoeken of vragen heeft over de ZWO commissie, dan kunt u contact opnemen met Carla Otter, een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Carla Otter

Emeritaat Ds. Dick Snijders

Dick.jpgDs. Dick Snijders heeft, na de kerkenraad hierover te hebben gehoord, besloten om met ingang van 1 januari 2025 met vervroegd emeritaat te gaan. De datum van 1 januari 2025 geeft de gemeente tijd om zich hierop voor te bereiden en geeft Ds. Snijders een tijdspanne die te overzien is om zijn werkzaamheden af te bouwen. De kerkenraad zal zich beraden hoe ze in deze vacature gaat voorzien. De kerkenraad respecteert de overwegingen en de keuze van Ds. Snijders.
Bron: De Blikvanger 7 april

Orgelconcert op Koningsdag

VanLeeuwenOrgel.jpgKoningsdag 27 april om 14.00 uur:
concert voor orgel en trombone

Het concert wordt verzorgd door organist IJsbrand ter Haar, samen met Christian Ansink, trombonist van Phion, het symfonieorkest van Gelderland en Overijssel. IJsbrand en Christian verbinden muziek van zowel Nederlandse als Argentijnse origine. Zo komen componisten voorbij als Andriessen, Sweelink en Koetsier als ook van Ramirez en natuurlijk van Piazolla, De ongetwijfeld sprankelende muziek kan van heel dichtbij worden gezien en beluisterd, want we nemen met zijn allen plaats rond het prachtige Walker koororgel. Het concert begint om 14.00 uur, dus bij het scheiden van de Oranjemarkt, en duurt ongeveer drie kwartier. De toegang is zoals altijd gratis, maar na afloop is er een collecte.

Namens de orgelstichting, Peter de Leeuwerk.

De Tijdreis, Tempel-Kerkmuseum

TempelKerkmuseum.jpgDe Tijdreis: 1 mei

De gezinsactiviteit is omgedoopt tot De Tijdreis: ontdekkingstocht voor kinderen van 6-12 jaar.
In een actief programma ontdekken de kinderen samen met ouders, grootouders of een andere volwassene het bijzondere museum! Het is het allereerste ondergrondse museum van Nederland. Je vindt er resten van Middeleeuwse kerken. Heel bijzonder zijn de fundamenten van een van de grootste Gallo Romeinse tempels van Noordwest Europa en is het Romeinse deel ook nog eens Werelderfgoed sinds 2021.
Je kunt meedoen op woensdag 1 mei om 15.00 uur. Let op: aanmelden vóór maandag 29 april en VOL=VOL! De kosten zijn € 5,- per volwassene en € 2,- per kind.

Hemels fietsen 2024

Fietsers.jpgDonderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, wordt er vanuit het CPO weer een fietstocht georganiseerd door onze mooie omgeving. Iedereen die kan fietsen is van harte welkom en achter- of voorop zittend op de fiets bij ouders of groot- ouders is natuurlijk ook mogelijk. Omstreeks 10.00 uur vertrekken we vanuit ‘De Ruimte’ voor een fietstocht van ongeveer 15 á 20 km. Onderweg luisteren we naar een overdenking door ds. Dick Snijders en drinken we koffie/thee. Na afloop lunchen we met elkaar in ‘De Ruimte’.

Concert Poco Più

PocoPiu.jpgOp 20 en 21 april 2024 zingt POCO PIÙ onder leiding van Saskia Regtering een programma mrt als titel Where Poppies Grow. Dit programma sluit aan bij de herdenkingen van begin mei. Het gaat hier om muziek die op de eerste plaats de levenden wil sterken als zij gestorvenen herdenken.
De concerten vinden plaats in de Grote Kerk te Elst, Grote Molenstraat 2 op zaterdagavond 20 april 2024 om 20.00 uur en zondagmiddag 21 april 2024 om 15.00 uur. Cathelijne Maat zal de piano bespelen en Bariton Tobias Bethlehem soleert.
Kaarten kunt u bestellen via de website van POCO PIU, https://www.pocopiu.nl/contact.php

ANBI gegevens

 anbi logo

 Kerk

 anbi logo

 Diaconie

Image

Veilige kerk

Onze gemeente wil een veilige kerk zijn en is aangesloten bij een team van vertrouwenspersonen.
Het team is een samenwerkingsver-band van 12 gemeenten in onze regio waar u misbruik en grensover-schrijdend gedrag kunt melden.
Het team is bereikbaar op het mailadres: vertrouwenspersoon@ringelst.nl .

Op een melding wordt vanuit het team binnen twee dagen gereageerd.

Kopij website

Stuur kopij voor de website naar
webmaster@pg-elst.nl
kopij

Feedback

   Deze site is er voor u ! 
   Heeft u hierover op- of aanmerkingen of een waardering, laat het ons weten via
deze link 

Jes Spoelstra, Rob Coenen, Annet Postma, Kees van Nes

Free Joomla! templates by AgeThemes