Nieuws

Kia zending Syrië; De kerk als plek van hoop en herstel

diakonie SyrieDe oorlog in Syrië heeft na militair geweld geleid tot een dramatische economische crisis. Er is nauwelijks aan eerste levensbehoeften te komen, laat staan aan bouwmaterialen. Toch is het herstel van kerken het enige wat perspectief biedt voor de stabiliteit in het land, omdat daarmee de sociale structuur wordt hersteld.

Kerk in Actie heeft het Herstelfonds opgericht: een samenwerking met twaalf Syrische kerkgenootschappen. Herstel  van de kerk betekent  herstel van de gemeenschap en hoop voor de toekomst!

Meer informatie zie: bouw de kerk in Syrië weer op/ kerk in actie ( protestantsekerk.nl)

8BergenWoensdag 27 september, 20:00 uur:

Dit seizoen wordt er iedere vierde woensdag van de maand een film ‘die je raakt’ vertoond. Na de film is er alle gelegenheid met elkaar over het thema van gedachten te wisselen aan en rondom de stamtafel. De film start om 20.00 uur in De Ruimte

De acht bergen’, naar de bestseller van Paolo Cognetti, is een prachtige verfilming van het boek. Pietro ontmoet Bruno tijdens een van zijn familievakanties naar het door de Alpen omgeven Valle d’Aosta (Aostadal). Als vanzelfsprekend worden ze vrienden, al was het maar omdat er voor Pietro niemand anders is om mee te spelen. Hun diepgevoelde vriendschap wordt door toedoen van beider ouders tijdelijk onderbroken, maar als volwassenen komen ze elkaar opnieuw tegen en wordt het weer als vanouds, ook al zien ze elkaar soms tijden niet.

Diensten

24 sept 2023 ; 10: 00 uur
Ochtendviering
01 okt 2023 ; 10: 00 uur
Ochtendviering
01 okt 2023 ; 19: 00 uur
Ademviering

Uitzending

viering beluisteren

kerkdienstgemist

liturgie

blikvanger

Zoeken

Exposities

kunst

Tempel | Kerkmuseum

tempel kerkmuseum

ANBI KerkANBI DiaconiePrivacyverklaring                                                          Copyright © 2019 Protestantse Gemeente Elst. Alle rechten voorbehouden