Nieuws

Ruimte 110.00 – 11.30 uur: huiskamer De Ruimte

Kamil Akbas komt als gastspreker naar de Stamtafel. Kamil komt uit Turkije en is in 2020 in Nederland aangekomen en sinds september 2022 woont hij in Elst.
Hij is bijzonder snel de taal aan het leren en zet zich voor anderen in. Zo heeft hij geholpen met tolken in de crisis noodopvang en helpt bij de opvang van Oekrainers in Zetten. In Turkije heeft hij een universitaire opleiding afgerond en is breed geïnteresseerd. Een interessante gesprekspartner om te leren van en over nieuwkomers in Nederland.

Ds. Jeroen Jeroense

 

40dagentijdVandaag en de komende weken liggen er op de tafels in De Ruimte een aantal gesprekskaartjes waarop vragen staan over de lezing van desbetreffende zondag en om daarover, onder de koffie of thee, met elkaar in gesprek te gaan. Natuurlijk kunt u ook met uzelf het gesprek aangaan.

Mooie gesprekken toegewenst in deze veertigdagentijd.

Ds. Aafke Zaal

 

fietsenOok zin om op zaterdagmorgen met een groepje racefietsers samen een rondje te rijden? Mijn voorstel is om iedere 4e zaterdag van de maand om 9.00 uur te vertrekken bij De Ruimte. Natuurlijk met een fietshelm op.
Zaterdag 25 maart gaan we een rondje proef fietsen van ongeveer 50 km. We proberen 25 km. per uur te fietsen en zijn dan ruim voor 12 uur weer terug. Het is goed om een fit lichaam en een fitte geest te combineren.
Ik zie je 25 maart om 9 uur bij De Ruimte en wil je meer informatie mail dan naar Leo van Strien via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leo van Strien

High tea 2Op woensdag 29 maart, ’s middags van 14.00 – 16.00 uur organiseert de PVD (Protestantse Vrijwilligers Dienst) in De Ruimte een gezellige High Tea voor de ouderen. We nodigen de 75+-ers van PG-Elst hier van harte voor uit. Graag vóór 26 maart opgeven bij: Gea Dijkstra, tel. 0481-351301 of

06-310 784 20. Mailen kan ook naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Indien gewenst kan vervoer geregeld worden.

Namens de PVD, Gea Dijkstra.

 

verkochtDe familie Snijders heeft een woning  gekocht in Arnhem-Zuid en zijn daar sinds vorig jaar woonachtig. De huidige pastorie aan de Brahmstraat kwam daardoor beschikbaar. Bij de besprekingen over een nieuwe bestemming voor de woning is besloten de woning niet meer te gaan verhuren en is inmiddels verkocht. Het vrijkomende kapitaal krijgt een nieuwe bestemming binnen de kerk, de Kerkrentmeesters werken dit nader uit.

Namens de kerkrentmeesters.
Henk Kiestra

Diensten

26 mrt 2023 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 5e zondag van de 40dagentijd
02 apr 2023 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: Palmzondag
02 apr 2023 ; 19: 00 uur
Ademviering

Uitzending

viering beluisteren

kerkdienstgemist

liturgie

blikvanger

Zoeken

Exposities

kunst

Tempel | Kerkmuseum

tempel kerkmuseum

ANBI KerkANBI DiaconiePrivacyverklaring                                                          Copyright © 2019 Protestantse Gemeente Elst. Alle rechten voorbehouden