DE punten

Waardepunten Douwe Egberts voor koffie voor de voedselbank

We zamelen waardepunten in die ingewisseld kunnen worden voor pakken koffie, zodat in februari in ieder voedselpakket een pak koffie meegegeven kan worden. Hoe vaak? Zo vaak mogelijk!

Schrijfmarathon logo

Schrijfmarathon Amnesty International zondag 13 december

13 december staat de schrijfmarathon weer op de planning!  Dat kan deze keer niet in De Ruimte. Maar u kunt wel meedoen. Bestel vooraf uw brieven op https://www.amnesty.nl/write-for-rights/schrijfpakket of download ze hier. Ook kunt u een schrijfpakketje te bestellen. Stuur hiervoor een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geschreven brieven kunnen worden ingeleverd in de brievenbus van De Ruimte.

WhatsApp Image 2020 11 22 at 14.55.10

Kerst mondkapjes voor Stichting Vluchteling

Sinds mei maken Romanie en Annemieke mondkapjes voor Stichting Vluchteling. Inmiddels hebben zij er meer dan 400 gemaakt met een opbrengst van ruim €2000 voor Stichting Vluchteling. Vanaf 1 december geldt er een mondkapjesplicht in alle publieke ruimtes, dus gaan ze nog even door met hun actie. Deze mondkapjes hebben een prima pasvorm, zijn wasbaar en duurzaam. Ook maken ze een collectie mondkapjes met een twist die momenteel in de vitrines van de bibliotheek in Elst te zien is.

Grote orgel

Twee orgelconcerten op vrijdag 4 december

Door de verscherpte Coronamaatregelen kon het orgelconcert van 6 november helaas niet doorgaan. Maar het concert is verplaatst naar vrijdag 4 december. De concerten vinden plaats om 17.00 en 20.00 uur. Reserveer vooraf op www.pg-elst.

SchoenendoosActie Facebook

Dit jaar gaan we weer met de actie schoenendoos aan de slag en we vragen de hele gemeente om weer mee te doen. Er zijn dit jaar twee mogelijkheden :
1. Je kan thuis een stevige schoenendoos versieren en vullen met mooie spulletjes.
2. Je kunt helpen spulletjes te verzamelen, omdat de organisatie een groot tekort heeft aan bijvul materialen.

Boek Saida

NIEUW VERSCHENEN
Saïda. Van schoonmaakster tot islamitisch geestelijk verzorger
Jeroen Jeroense – Trijnie Nielen-Rosier – Karin Spelt

Deze biografie beschrijft de ontwikkeling van Saïda tot islamitisch geestelijk verzorger. Daarnaast komen onderwerpen als integratie in de Nederlandse cultuur, het
leven met verschillende identiteiten, de betekenis van haar geloof en de positie van de vrouw in de islam aan de orde.

Kerkdiensten

Het project “Werk aan de Grote Kerk” kan uw mening goed gebruiken om vervolgstappen te kunnen zetten.  De kerkenraad nodigt u van harte uit om mee te denken. Dat kan tijdens een digitale bijeenkomst. In verband met Covid-19 zijn er alleen digitale bijeenkomsten. Maar u kunt ook schriftelijk reageren. Stuur uw reactie of vragen vóór 17 november naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Beginscherm 1 AangepastOnder deze titel zijn Jeroen en Dick begonnen met het opnemen van een serie gesprekken die je verder kunnen helpen in de vorming van je gedachten. En misschien kan je er met anderen over in gesprek. Hier de link https://youtu.be/9H4nMchVIIg naar het eerste gesprek.

Maandag 26 oktober lezen we in 'Gedicht van de Maand' een aantal gedichten van

Rutger Kopland. De Ruimte: 15.00-16.30 uur

Een leven tjokvol ontroering - NRC

Tijd- het is vreemd, het is vreemd mooi ook
nooit te zullen weten wat het is

en toch, hoeveel van wat er in ons leeft is ouder
dan wij, hoeveel daarvan zal ons overleven

Onderwerp: 'Geloof'

Wat geloven we nu eigenlijk? Waar staat de kerk in deze moderne tijd voor? Vragen die regelmatig opkomen bij de geïnteresseerde leek. Het blijft een uitdagende zaak om naar de kern van het christelijk geloof op zoek te gaan. Daarnaast is het steeds weer een waagstuk om datgene wat er toe doet in de kerk onder woorden te brengen. Dit seizoen willen we als theologisch café dit waagstuk aangaan!

Bierbrouwerij de Koningshoeven - openingstijden, acties, vacatures en  nieuws - Tilburg.com

06 dec 2020 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 2e Advent