Kerkbalans 2021

Resultaat Actie Kerkbalans 2021

De tot dusver getelde toezeggingen voor Kerkbalans 2021 laten een totaal zien van € 165.765.  De kerkenraad is erg verheugd over dit grote bedrag. Wij bedanken de gemeenteleden dan ook hartelijk voor hun toezegging voor 2021. Dit jaar komt meer dan eens tot uiting dat we ook in lastige tijden, waarin we als kerk niet alles kunnen doen, zoals we graag zouden willen, samen bereid zijn om de lasten te dragen. Heel veel dank daarvoor.

Kerkbalans 2021

Even een technische mededeling van de kerkrentmeesters.

Een aantal toezeggingen van de Actie Kerkbalans 2021 zijn na 10 februari 2021 binnengekomen, helaas konden deze niet meer verwerkt worden in de incasso van februari 2021. Voor deze toezeggingen geldt dat deze in maart 2021 zullen worden afgeschreven.

40 dagen kalender

Een paaskaars is een bijzonder symbool: in het eerste licht van de derde dag na Jezus’ dood wordt duidelijk dat Hij leeft. Naast de Paaskaars in de kerk zijn er ook
paaskaarsen voor gebruik in de familikring van gezin. Een leverancier met een groot sortiment is bijvoorbeeld Kaarsenfabriek Cobbenhagen in Gulpen kaarsen website:
cobbenhagenkaarsen.nl

40 dagen recepten

U wordt van harte uitgenodigd in deze 40-dagentijd uw recept met ons allen te delen. Een recept met zo min mogelijk ingrediënten waarmee men een eenvoudige maaltijd kan bereiden. U kunt bij het recept, als u dat wilt, in een kort verhaal vermelden of er nog een speciaal verhaal/speciale herinnering bij het recept hoort. U kunt uw recept met evt. bijbehorend verhaaltje sturen naar het @mailadres van het CPO Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Afbeelding4

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland. De afbeelding op de paaskaart wordt onder leiding van een justitiepredikant door gevangenen zelf ontworpen. Aan de hand van het thema van de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie, ‘Ik ben er voor jou’, werd de verbondenheid van de gemeente binnen de muren met de gemeente daarbuiten uitgebeeld in een prachtig kunstwerk.

De persconferentie van de minister-president en de minister van volksgezondheid op 2 februari jl. gaf geen aanleiding tot aanpassing van ons gebruiksplan voor de Grote Kerk en voor De Ruimte. Dit gebruiksplan is opgesteld op basis van de meest recente maatregelen van de Rijksoverheid (tot en met 2 februari) en op basis van het dringende advies van het moderamen van de Generale Synode van de Protestantse Kerk in Nederland d.d. 14 januari 2021.

Binnen zonder kloppen

In deze tijd met Corona kom je niet zomaar overal binnen. Aanmelden, handen ontsmetten, mondkapje voor, anderhalve meter afstand en ga zo maar door. Een heel ritueel. Jeroen en Dick hebben daar iets op gevonden. Zij maken hun eigen binnenkomers. Uiterlijk elke donderdag om 16.00 uur staan ze bij je in de kamer. Dat is de Binnenkomer. Een vrolijk filmpje over hun preek van komende zondag. Op hun eigen YouTubekanaal. Op de website van PG-Elst hebben ze ook een eigen pagina en daar staat een link.

digitale 40dagen retraite

“Het licht van Uw gelaat”: een digitale 40-dagenretraite

Het licht van Uw gelaat is alweer de veertiende digitale retraite van de jezuïeten in Nederland en Vlaanderen. Deze gaat van start op Aswoensdag 17 februari van start en eindigt op Paaszondag.

07 mrt 2021 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 3e zondag 40 dagentijd