Lezerspodium

penHeb je een mooi verhaal, informatie over een reis, belevenis of een gelezen boek, deel het met anderen door het op het Lezerspodium te laten plaatsen.

De websiteredactie behoudt zich wel het recht voor om stukken in te korten of uit te stellen van plaatsing.

Klemmende Kerstgedachten

Column Peter de Leeuwerk

In de afgelopen weken spookten mij allerlei actuele onderwerpen door het hoofd waaraan ik deze column had willen wijden. Zo had ik het willen hebben over de 70 miljoen Amerikanen die Trump graag in het Witte Huis hadden zien blijven en de vraag willen stellen wie deze Amerikanen ooit de hoop heeft ontnomen op een goede toekomst. Ik had het natuurlijk weer over de Coronacrisis willen hebben, en dan met name over het feit dat de zwakste schouders de zwaarste lasten moeten dragen, en dat juist in een periode in de moderne geschiedenis waarin de kloof in de samenleving toch al dieper en breder is geworden. Ik had het willen hebben over de schrijnende woningnood, die bijna naoorlogse proporties heeft aangenomen, en die veel jonge mensen mismoedig maakt. Ik had het willen hebben over de ernstige misstap van een vooraanstaande politicus van een mijns inziens verstandige en fatsoenlijke partij, die het ‘normaal’ vindt - of in elk geval vond, maar dat zullen we nooit helemaal zeker weten – dat een school van ouders mag vragen homofilie af te wijzen, schriftelijk nog wel. Maar wees gerust, dat doe ik dus allemaal niet.

geloof hoop liefdeWaar overal de cafés dicht moeten, gaat dit café gelukkig vrolijk verder. Wel met een pittig thema, nl de geloofsbelijdenis.

Op de 2e avond dachten we met elkaar na over de eerste twee woorden van die belijdenis: “Ik geloof". Vincent Vulto had een praatpapier gemaakt met onder andere uitspraken van Meister Eckhart, Kierkegaard en Buber.

17 jan 2021 ; 10: 00 uur
18 jan 2021 ; 20: 00 uur