Download als een iCal bestand
Ademviering

Datum: zondag 2 oktober 2022
Tijd: 19:00u
Locatie: Grote Kerk
Voorganger: Henk Minnema
Opmerking: Ademviering
Organist: Dirk Luijmes
M.m.v.:
1e Collecte: KIA Lutherse broederkerk Kameroen
2e Collecte: Kerk
3e Collecte: xxx
De ademviering is een wat langer liturgisch avondgebed, geïnspireerd door verschillende tradities van christelijke wijsheid. We bidden op het ritme van de adem. Alles in deze viering heeft een meditatief karakter. Centraal in deze viering is een moment van stilte. De stilte in deze viering duurt twaalf minuten.

...

Overweging
Open Orde van Dienst
Open Blikvanger
kerkdienst beluisteren
viering zien via Kerkdienstgemist

‘Waarom schurken pech hebben en helden geluk'

JHamerDit is de titel van het boek van Jurrien Hamer en wat de filosofiekring dit seizoen  gaat bespreken  met elkaar. Een nieuwe filosofie van de vrije wil. Een confronterend debuut van Hamer met radicale implicaties voor onze manier van leven.

Theologisch café: Thomas Halik

THalikIn het theologisch café komen dit seizoen een aantal theologen voorbij. Vorige maand was dat Ditriech  Bonhoeffer  en nu de Tsjechische theoloog en filosoof Thomas Halik  (1948). Hij is tijdens het communistische bewind in het geheim tot priester gewijd en was vertrouweling van president Havel. In zijn boeken richt hij zich zowel op allerlei soorten atheïsten als op diverse soorten christenen.

Wanneer: 12 oktober  in De Ruimte

Tijd: 20.00 uur – 22.00 uur, met in de pauze een echt kloosterbiertje.

Informatie: zie de agenda.

meld activiteit

09 okt 2022 ; 10: 00 uur