Inzenden kopij website

Stuur kopij voor de website naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kopijTijdens de afgelopen coronaperiode heeft de website haar nut volop bewezen. De websitecommissie is tevreden dat voor veel berichten die op korte termijn met de gemeenteleden gecommuniceerd moesten worden, technische oplossingen konden worden gevonden. Voor inzenders van kopij nog eens alles op een rijtje.

Actuele berichtgeving

Een belangrijk doel van de website is het publiceren van actuele berichten. De opzet is: Vandaag ingestuurd, vier dagen later op de site, maar vaak nog dezelfde dag. Dat kan omdat we als commissie gekoppeld zijn aan één mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Daardoor zijn Annet en Kees (tekstredactie), Jes en Rob (techniek) en snel op de hoogte van de berichten die binnenkomen. Stuur daarom je berichten voor de website altijd naar dit adres.

Soort bericht en plaats op de website

Annet en Kees nemen in overleg het besluit waar op de website berichten worden geplaatst. Meestal is dit onder Actueel, daar staan verschillende soorten berichten; ingedeeld in aparte mapjes zoals:

 • Berichten met nieuwswaarde, bijvoorbeeld er komt een activiteit of er is een vacature (Actueel/Nieuws, of Actueel/Vacatures)
 • Berichten vanuit de kerkenraad, bijvoorbeeld Week tegen de Armoede, Werk aan de Grote kerk (Actueel/Kerkenraad, of Actueel/Werk aan de Grote kerk)
 • Berichten van meer algemene aard, bijvoorbeeld een persoonlijke belevenis of een aanbeveling (Actueel/Groene Kerk, of Actueel/Lezerspodium)

Publicatieperiode

Berichten onder Actueel hebben verschillende publicatie periodes:

 • Nieuwsberichten staan 2 tot 3 weken op de site
 • Berichten uit de kerkenraad staan 4 tot 5 weken op de site
 • Berichten van algemene aard staan 6 tot 7 weken op de site
 • Berichten over Werk aan de Grote Kerk zijn gedurende de looptijd van het project te lezen
 • Vacatures zijn te zien zolang de vraag open staat.

Artikellengte

 • Nieuwsberichten hebben één onderwerp en zijn 50 tot 75 woorden lang. Vaak bewerkt de tekstredactie de ingezonden berichten tot een korte, bondige, snel leesbare tekst. Een foto of cartoon is zeer gewenst
 • Berichten uit de kerkenraad kunnen verschillende onderwerpen bevatten en kunnen wat langer zijn. Voor de goede leesbaarheid is een artikel lengte van 250 woorden optimaal
 • Algemene berichten zijn meer verhalend over een belevenis of een mening. Probeer je verhaal tot maximaal 750 woorden te beperken
 • Aan de berichten over Werk aan de Grote Kerk zit geen limiet. Maar let wel: hoe langer het artikel, des te eerder haakt de lezer af. Werk bij veel informatie met tussenkopjes
 • De websiteredactie kan besluiten om van een artikel ook een nieuwsbericht te maken. Het volledige artikel komt op een andere plaats met de verwijzing ‘lees meer’ in het nieuwsbericht.

Foto, geluid of film

Foto’s bij een artikel vergroten de aantrekkingskracht om een nieuwsbericht of een artikel te lezen. Stuur je beeldmateriaal los van de tekst op. Op de website kun je ook een geluidsfragment of een filmpje laten plaatsen.

De redactie behoudt zich het recht voor om artikelen aan te passen of in te korten.

De websitecommissie, Jes, Rob, Henk, Annet en Kees.

 

Diensten

24 sept 2023 ; 10: 00 uur
Ochtendviering
01 okt 2023 ; 10: 00 uur
Ochtendviering
01 okt 2023 ; 19: 00 uur
Ademviering

Uitzending

viering beluisteren

kerkdienstgemist

liturgie

blikvanger

Zoeken

Exposities

kunst

Tempel | Kerkmuseum

tempel kerkmuseum

ANBI KerkANBI DiaconiePrivacyverklaring                                                          Copyright © 2019 Protestantse Gemeente Elst. Alle rechten voorbehouden