jenny de bruin poster

Schilderen is voor Jenny de Bruijn een zoektocht naar harmonie in beweging en rust, materie en kleur.
Ze houdt van boeiende kleuren in combinatie met verschillende technieken en materialen zoals papier, lijm, zand. Acrylverf op doek heeft haar voorkeur, zij brengt het laag over laag aan en maakt gebruik van wat zich aandient.
Inspiratie haalt zij uit de natuur, reizen, een herinnering en de schoonheid van verval.
Haar werk is divers, wat haar raakt laat zij zien, het is abstract, figuratief of een combinatie van beide. Intuïtie en gevoel probeert zij vast te leggen, ook maakt ze regelmatig foto’s die zij gebruikt voor haar schilderijen.
Soms is een interpretatie van de realiteit voldoende om weer te geven wat zij bedoelt.
Belangrijk is de sfeer die het werk oproept.

Voor meer info:  Kunst in de kerk  en Jenny de Bruijn

Uitzending