vieringen1

In de kerkdienst komen mensen bij elkaar om te zingen, te bidden en te luisteren en soms om te spreken. Op die manier ontmoeten ze elkaar, ontmoeten ze God en ontdekken ze zichzelf.
Stilte, muziek en spreken wisselen elkaar af.
De ontmoeting wordt ook als een feest gezien. Daarom gebruiken we ook het woord viering.
In de loop van de tijd is een bepaald gebruik ontstaan, de orde van dienst. Dit gebruik is aan verandering onderhevig.
Tijden veranderen, mensen veranderen en mensen zijn verschillend. Daarom ‘vieren’ we ook op diverse manieren:
de ‘gewone’ diensten op zondagochtend, kind-op-schoot op zondagmiddag, ademvieringen of spiritueel café op zondagavond.
Tegelijk kunnen we zeggen dat de ‘gewone’ diensten steeds meer bijzonder zijn. Goed om eens mee te maken.

Iedereen is in elke viering van harte welkom en mag meedoen.

12 dec 2021 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 3e advent