Jeroen & Dick

En verder ...

Jeroen Dick 2… is dit een plek waar onze predikanten Jeroen en Dick hun gedachten, inzichten, artikelen, binnenkomers, etc.  met ons delen.

meditatie Jeroen Licht

Meditatie december en januari

‘In het begin is er Licht’

‘Licht maakt leven mogelijk’, aldus de Nijmeegse sterrenkundige Heino Falcke.  In februari gaf hij een indrukwekkende lezing in de Elster Grote Kerk over ‘God achter de sterren’. Moeiteloos verweefde hij bijbelcitaten met een verhaal over het ontstaan van het heelal.

Boek Saida

Reactie op het boek Saïda. Dochter van een gastarbeider. Van schoonmaakster tot islamitisch geestelijk verzorger. De auteurs zijn ons welbekend: Jeroen Jeroense, Trijnie Nielen-Rosier, Karin Spelt.

Het voelt wat vreemd om een biografie te lezen van iemand die nog leeft. En zeker een biografie met zoveel lovende woorden over deze persoon. Ondanks dat Saïda Aoulad Baktit verschillende keren in Elst is geweest, heb ik haar nog niet persoonlijk ontmoet. Volgens het boek is zij een fenomeen dat je zeker ontmoet moet hebben. Een zodanig groot fenomeen dat je alleen de voornaam hoeft te noemen. Pas onder het slotwoord dat ze zelf schrijft, kom ik voor het eerst haar achternaam tegen.

06 dec 2020 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: 2e Advent