Diaconiecollecte juli: Oekraïne psychosociale hulp

Dorcas OekraineDorcas biedt Oekraïne psychosociale hulp

Veel Oekraïners kampen met de psychologische gevolgen van de oorlog. Miljoenen mensen zijn inmiddels van hun huis weggevlucht  en lopen tegen tal van mentale problemen aan. Dorcas biedt in Oekraïne, Moldavië  en Roemenië psychosociale activiteiten aan zoals groepssessies, individuele therapie, creatieve  sport – en spelopdrachten.  In Oekraïne wordt samengewerkt met de lokale partners.

Door de langdurige  oorlog verblijven veel vluchtelingen in een opvanglocatie, zowel in Oekraïne als in Moldavië en Roemenië.  Dat heeft gevolgen voor de hulp die nodig is voor langere tijd. Daarmee verandert het werk onder vluchtelingen.  Er wordt nog steeds voor voedsel, kleding, hygiëne-  middelen gezorgd,  maar nu ook voor psychosociale activiteiten.

Voor informatie zie: psychosociale hulp voor Oekraïense vluchtelingen/ Dorcas.

ANBI gegevens

Kerk

Veilige kerk

Onze gemeente wil een veilige kerk zijn en is aangesloten bij een team van vertrouwenspersonen.
Het team is een samenwerkingsver-band van 12 gemeenten in onze regio waar u misbruik en grensover-schrijdend gedrag kunt melden.
Het team is bereikbaar op het mailadres: vertrouwenspersoon@ringelst.nl .

Op een melding wordt vanuit het team binnen twee dagen gereageerd.

Kopij website

Stuur kopij voor de website naar
webmaster@pg-elst.nl
kopij