Lezerspodium

07 Orgelconcerten Groot

Met potlood in de agenda: de orgelconcerten van deze zomer

Soms in aangepaste vorm, soms op afwijkende momenten, soms zelfs twee keer achtereen, maar afgelopen zomer konden de orgelconcerten bijna allemaal doorgaan. Wat zou het mooi zijn als dat ook deze zomer het geval kan zijn. We rekenen er eigenlijk wel op, vandaar dat we al een keur aan organisten hebben gestrikt om op onze orgels de concerteren. Schrijft u deze alvast maar met potlood in uw agenda: zondag 4 juli Johan Luijmes, zondag 1 augustus Leon van den Brand, zondag 5 september Dirk Luijmes (jubileum vanwege 25 jaar verbonden aan onze kerk), 3 oktober IJsbrand ter Haar (met presentatie van zijn CD met opnames op onze beide orgels). Meer en actuele informatie volgt via Onderweg, Gemeentenieuws en natuurlijk via onze site: www.pg-elst.nl. Wij kijken, waarschijnlijk net als u, reikhalzend uit naar levende muziek.

Auteur: Namens de Orgelstichting, Peter de Leeuwerk.
Bron: Onderweg juni 2021

BIJ HET DEURTJE

Onderstaande tekst is niet aan de fantasie van het brein ontsproten tijdens een wandeling door de uiterwaarden bij Driel, nee, het is waar gebeurd.

Ik ben geboren en getogen in Zeist. Mijn moeder was gereformeerd, mijn vader hervormd. Nou, dat beloofde niet veel goeds, zo werd er toen hardop gezegd. Welnu, niets bleek minder waar in ons gezin. We volgden de tradities van de gereformeerden, gingen elke zondag trouw naar de gereformeerde kerk, maar af en toe wilde mijn vader naar de hervormde kerk. Begrijpelijk. En dat was een feest! Want in de Oude Kerk stond een schitterend Bätz-orgel, een klein broertje van het Utrechtse Dom-orgel, en het klonk indrukwekkend.

aquinasbible

‘Natuurlijk mevrouw Tweebeeke, natuurlijk ben ik na de verwijten die mij door de Tweede Kamer gemaakt zijn, gaan twijfelen aan mijzelf. Nachten heb ik ervan wakker gelegen. En natuurlijk ben ik te rade gegaan bij de kritische mensen in mijn omgeving en heb ik hen de vraag gesteld of ik wel verder moet als premier van ons land, of ik daar wel goed genoeg voor ben.

13 juni 2021 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: Overstapviering