Lezerspodium

mu·zi·ka·li·tijd (de; meervoud: muzikalitijden)

1. Een moment of ogenblik om het over muziek te hebben, ter lering en vermaak.

2. Het ontsnappen aan de tijd door muzikaal bezig te zijn.

muzikalitijdDe zondagse viering van 14 augustus had als thema ‘de taal van muziek’. Het was de vierde en laatste in de serie zomervieringen. Ik kreeg van Jeroen de vrije keus om de liederen uit te kiezen en orgelwerken aan de orde van dienst toe te voegen. Tijdens de stamtafel van 15 juli werd de wens uitgesproken om vaker een lied te oefenen voor aanvang van de dienst. Ik was blij met dat verzoek,

“Wees maar blij dat jullie in Nederland wonen, want hier in Duitsland is alles reddeloos verloren. De zorg loopt helemaal vast, we hebben ons voor onze energie afhankelijk gemaakt van een oorlogsmisdadiger, miljoenen buitenlanders leggen beslag op onze huizen en verpesten het voor de hardwerkende Duisters, het onderwijs is verloederd en overal komen we mensen tekort. Alles waar ik tientallen jaren keihard voor heb gewerkt, is mij uit handen geslagen. Voor hun studie en hun toekomst heb ik mijn kinderen naar het buitenland gestuurd. Dat was al moeilijk genoeg, want ja, noem maar eens een land waar het wel goed gaat”. En zo ging hij, verbaal ondersteund door zijn echtgenote, nog minutenlang door, mijn voorzichtige pogingen om een tegengeluid te laten horen of gewoon een vraag te stellen volledig negerend.

09 okt 2022 ; 10: 00 uur
Ochtendviering: Duurzaamheidsdag